23. Februar 2005

Medens I hygger jer i 30 graders varme og solskin, og måske - måske ikke er begyndt at tænke på at skulle hjem, så vil webmaster gerne komme med et lille forsigtigt forslag - vejret i Danmark og resten af Europa taget i betragtning:
Sørg for at have tandbørster, drikkelse og masser af kiks med jer i håndbagagen; det er ikke sikkert at I kommer ret meget længere end Frankfurt i første omgang!


Sakset fra www.dr.dk, 23. februar 2005 20:30 Udland Senest opdateret : 23. februar 2005 20:30 UTC+1

Store dele af Europa snedækket 
Det var ikke kun Danmark, der onsdag blev dækket af sne. Også en lang række andre lande i Europa kæmpede onsdag mod snemasserne.

Passagerer i den kollektive trafik og bilister strandede i snedynger i Storbritannien, Frankrig og Tyskland samt i en række andre europæiske lande længere mod syd.

Og vejrudsigten for de kommende dage viser, at indbyggerne i såvel Portugal som Spanien og Italien lige som landene længere mod nord kan se frem til endnu flere dage med trafikale problemer.

Mange skoler holdt lukket
Myndighederne i Paris brugte hele dagen til at rydde landingsbanerne i de to store lufthavne Charles de Gaulle og Orly, mens også trafikken i og omkring den franske hovedstad var kaotisk.

I Storbritannien tvang de store snemængder mange skoler til at lukke og førte til en lang række færdselsuheld.

Og også stort set hele Tyskland var dækket i sne. Her måtte blandt andet skolebusser opgive at køre ud for at hente elever.

I Schweiz frygtede myndighederne, at de store snemængder ville øge risikoen for lavineskred.

Mange trafikuheld i Spanien
I Italien blev hovedvejen mellem Rom og Milano og mange andre store veje lukket af sne.

Og i Spanien førte isglatte veje og lav sigtbarhed til utallige trafikulykker. I lufthavnen i Madrid måtte lufthavnsarbejderne arbejde hårdt for at få ryddet landingsbanerne for et tykt lag sne.

I nabolandet Portugal var der også rapporter om mange uheld på grund af sneen, der også her tvang skoler til at lukke.
Når alt det så er sagt, så har I her et par kort over Frankfurt Lufthavn: Terminal 2 (hvor I forventes at lande kl. 05.15 CET:
Frankfurt - Terminal 2
- og her af terminal 1, hvorfra Jeres flyver afgår planlagt 09.50 lokal tid:
Frankfurt - Terminal 1