Hej Allesammen.

Saa er det tid til brev fra Australien.

Vi er nu kommet til Western Australia, og vi har idag taget en slapperdag, hvor vi skal have ordnet en masse ting, bl.a. sendt email, kobt ind, faa lagt billeder paa CD-rom osv. osv.

Vi skrev lige efter at vi havde vaaret paa Ayers Rock, men da jeg ikke er sikker paa om i har faaet den mail, skriver vi lige et kort resume.

Vi Var i Broken Hill, hvor vi besogte en mine udstilling, og vi var oppe paa udsigtstaarnet hvor der var en mindetavle over alle dem der var dode i minerne i tidens lob, og der var en flot udsigt over byen. Vi var ogsaa i Silverton, det er en lille by uden for Broken Hill som ofte er blevet brugt i film.

Hojdepunktet var dog da vi besogte de flyvende laager.

Saa korte vi til Port Piriee hvor de udskiber alt det de graver ud i broken Hill, og ogsaa alt den korn der er i omraadet bliver udskibet herfra. Saa naaede vi port Augusta, hvor det var tid til at beslutte os om vi ville et smut til Ayers Rock, eller vi ville til West australien.

Mor bestemte, og saa var vi paa vej nordpaa. Vi naaede derop efter 1 1/2 dags korsel, og saa solen gaa ned over stenen. Vi var kommet i god tid, fordi vi ville have en god plads, men vi havde lige glemt og sporge om tidsforskellen, saa vi maatte vente en ekstra time paa at solen forsvandt.

Naaste dag saa vi solen staa op, og vi besogte The Olgas. Og saa vendte vi naasen nedad. I port Augusta korte vi paa vej 1, og saa kom vi forst til et kaampe hvede omraade. der var hvedemarker de naaste 500 km. De naste mange km var outback (1200 km). den vej der gaar vestpaa kaldes The Nullarbor. Det er et stykke hvor der ikke korer saa mange folk, og man hilser paa alle der korer forbi.

Der var kun faa roadhouses, saa vi boede paa motelvaarelser og Spiste i baren.

Da vi kom til WA graansen, var der igen strenge regler for hvad vi maatte tage med, men denne gang havde vi faaet spist alt vores frugt, og skulle kun af med lidt kartofler ( det var far noget sur over). ( vi har 2 gange for skullet afleverer vores frugt og gront, og begge gange havde vi lige handlet stort ind, traals)

Efterr graansen kom vi til en straakning hvor der var MASSER af kaanguroer. De laa og sov under traaerne, og naar vi stoppede for at se paa dem, rejste de sig bare og stod og kiggede paa os. Vi fik taget en masse billeder. Paa vejen tvaars over, korte vi paa australiens laangste lige stykke vej, 146,6 km lige ud. Mor korte hele vejen, og da vi var over det lige stykke, tog hun ogsaa de sidste 50 km hen til naasate stop. ( mor er blevet saa vild med at korer i venstre side, saa hun har bestemt at naar hun bliver statsminister, skal der laves venstre korsel i DK. Saa bare glaad jer, gutter og gutinder.)

Nu er vi i Esperance, hvor vi har faaet en lille hyttee. Der er plydsmobler i stuen, kaaampe kokken ( i forhold til hvad vi ellers er vant til) og vi kan faa hvert vores sovevaarelse. Vi bliver her i 2 dage, og saa holder vi lidt ferie!!!!!

Der er nogle af de bedste strande i australien, desvaarre blaaser det meget, saa vi maa se om vi kommer i vandet.

I morgen fortsaatter vi langs kysten til Perth. Vi har det alle godt og nyder det gode vejr.

Vi hores ved. HIlsen Helle Gerda og Erik.

Og alt imedens har vi andre lidt anderledes vejrtyper at glæde os over.
Her, f.eks. ligger Fyn i orkanens øje - nåja i hvert tilfælde lige under lavtrykket der gav en stor bunke sne nord for den gamle hovedvej 1, incl. alle broer undervejs.

Vind var der en del af:

Motorvejen ved Vejle om morgenen 13. februar 2005

Men nyd I nu bare det gode vejr DownUnder ;-)